Bästa apparna för att hitta laddningsstationer för elbilar

Bästa appen för laddstationer

augusti 2, 2022 av David

Det är ingen hemlighet att elbilar blir allt populärare. Man räknar faktiskt med att en av tre bilar på vägarna kommer att vara eldrivna år 2025.

Det innebär att det kommer att finnas ett växande behov av laddningsstationer. Och även om det redan finns en del bra appar som hjälper dig att hitta laddningsstationer tycker vi att det kan vara svårt att hitta den bästa.

  1. Google Maps.
  2. PlugShare
  3. Elektromaps.
  4. Open Charge Map.
  5. NextCharge.
  6. Charge and Parking.
  7. PlugSurfing.

Google Maps laddstationer

Google Maps

En av de första apparna du bör kolla in är Google Maps. Även om det kanske inte är den mest dedikerade appen för laddningsstationer är det ändå ett bra alternativ.

För att hitta laddningsstationer på Google Maps är det bara att söka efter "ev charging" eller "electric vehicle charging" Du får då en lista över närliggande stationer och hur många laddningsstationer som finns tillgängliga vid varje station.

Det finns dock några saker att tänka på med Google Maps. För det första kan det vara svårt att hitta stationer som är kompatibla med din bil. Och för det andra är kartan inte alltid korrekt när det gäller antalet tillgängliga pluggar.

Läs mer: Så fungerar Android Auto

PlugShare

Om du letar efter en mer dedikerad app för laddningsstationer kan du använda PlugShare. Appen har en gemenskap med över 100 000 elbilsägare och uppdaterar ständigt sin databas.

För att använda PlugShare är det bara att skapa ett konto och sedan söka efter laddningsstationer nära dig. Du kan också filtrera resultaten efter stationstyp, pluggtyp och till och med efter bekvämligheter som restauranger och livsmedelsbutiker.

En av de bästa sakerna med PlugShare är att den innehåller användargenererade recensioner. Så du kan se vad andra tycker om en viss station innan du åker dit.

Elektromaps

Ett annat alternativ är Elektromaps, som är en av de mest populära apparna i Europa. Den här appen har en databas med över 30 000 laddningsstationer i hela Europa.

Så här använder du Elektromaps är ganska enkelt. Ange bara din plats så visar appen en lista över närliggande laddningsstationer. Du kan också filtrera resultaten efter stationstyp, pluggtyp och andra bekvämligheter.

En sak att tänka på med Elektromaps är att det kan vara svårt att hitta stationer som är kompatibla med din bil. Men överlag är det ett bra alternativ om du letar efter en laddare i Europa.

Open Charge Map

Open Charge Map är ett annat bra alternativ för att hitta laddningsstationer för elbilar. Appen har en databas med över 80 000 laddningsstationer runt om i världen.

För att använda Open Charge Map behöver du bara söka efter laddningsstationer i din närhet. Du kan också filtrera resultaten efter stationstyp, plugg typ och andra bekvämligheter.

En sak att tänka på är att en del av laddningsstationerna på Open Charge Map ännu inte är i drift. Så se till att kontrollera statusen för en station innan du åker dit.

NextCharge

Om du letar efter en app som är särskilt utformad för elbilar bör du kolla in NextCharge. Den här appen har en databas med över 30 000 laddningsstationer i USA.

För att använda NextCharge behöver du bara söka efter laddningsstationer i din närhet. Du kan också filtrera resultaten efter stationstyp, pluggtyp och andra bekvämligheter.

En sak att tänka på med NextCharge är att det kan vara svårt att hitta stationer som är kompatibla med din bil. Men överlagdet är ett bra alternativ om du letar efter en laddare i USA.

Charge and Parking

Charge and Parking är ett annat alternativ för att hitta laddningsstationer för elbilar. Den här appen har en databas med över 30 000 laddningsstationer runt om i världen.

För att använda Charge and Parking behöver du bara söka efter laddningsstationer i ditt område. Du kan också filtrera resultaten efter stationstyp, pluggtyp och andra bekvämligheter.

En sak att tänka på med Charge and Parking är att vissa av laddningsstationerna i appen ännu inte är i drift. Se därför till att kontrollera statusen för en station innan du åker dit.

Läs mer: Så får du Siri att sluta läsa upp dina notiser.

PlugSurfing

Sist men inte minst har vi PlugSurfing. Denna app har en databas med över 30 000 laddningsstationer runt om i världen.

För att använda PlugSurfing behöver du bara söka efter laddningsstationer i ditt område. Du kan också filtrera resultaten efter stationstyp, pluggtyp och andra bekvämligheter.

En sak att tänka på med PlugSurfing är att vissa av laddningsstationerna i appen ännu inte är i drift. Se därför till att kontrollera statusen för en station innan du åker dit.

Sammantaget är detta några av de bästa apparna för att hitta laddningsstationer för elbilar. Se till att kolla upp dem och hitta den som fungerar bäst för dig.

Vilka är de bästa apparna för att hitta laddningsstationer för elbilar?

Några av de bästa apparna för att hitta laddningsstationer för elbilar är PlugShare, Elektromaps, Open Charge Map och NextCharge.

Vad är några saker att tänka på när man använder dessa appar?

Några saker att tänka på när du använder dessa appar är att kontrollera statusen på en station innan du åker dit, samt att se till att stationen är kompatibel med din bil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *