logga-in-smartphone-online-konto-lösenordshanterare

Bästa app för lösenordshanterare - Vilken är den bästa appen för lösenord?

juni 29, 2023 av David

Den tiden då man hade sin adress, husdjur eller favoritfärg som lösenord är tyvärr över. Då hackare har blivit smartare och byggt bättre verktyg för att försöka hacka våra konton. Därför måste vi idag ha ett betydlig säkrare lösenord för att vara på säkra sidan att inte bli hackade.

Vad är en lösenordshanterare?

En lösenordshanterare är en digital hanterare som lagrar, genererar och hanterar lösenord för olika konton. Här kommer vi att diskutera några av de mest populära apparna för lösenordshanterare.

NordPass

Vi börjar med NordPass. Dessa killar är samma snillen som gav oss NordVPN, så de vet definitivt en del om säkerhet. Deras app, som finns både för iOS och Android, är väldigt enkel att använda. De använder något som heter XChaCha20-kryptering (låter som ett skivspår på en DJ-mix, eller hur?) för att hålla dina lösenord säkra. En riktigt häftig sak de erbjuder är autofyllning. Skönt, eller hur? Inget mer fumlande med lösenord mitt i natten!

Bitwarden

Sedan har vi Bitwarden. Det coola med Bitwarden är att det är öppen källkod, vilket betyder att alla kan kolla in koden och se att allt är som det ska. Bitwarden har också appar för iOS och Android. Såklart har de tvåfaktorsautentisering, vilket är som att ha en extra dörrlås på dina online-konton.

Google Authenticator

Google Authenticator är en riktig klassiker. Den är inte en traditionell lösenordshanterare, men den är ett av de bästa verktygen för tvåstegsverifiering. Om du vill känna dig som en hemlig agent varje gång du loggar in, är det här appen för dig!

KeePass

KeePass är ett annat bra alternativ för alla tech-nördar där ute. Det är en öppen källkod och du får till och med din egen databas för dina lösenord. Det finns ingen officiell mobilapp för KeePass, men oroa dig inte, det finns gott om alternativ från tredje part.

RoboForm

RoboForm gör precis vad namnet antyder – det fyller i dina lösenord automatiskt. RoboForm är som en liten hjälpreda som hjälper dig att hantera och fylla i alla de tråkiga formulär online.

LastPass

Nu till en av de stora spelarna, LastPass. LastPass är en av de mest kända lösenordshanterarna där ute. Appen finns för både iOS och Android, och den har alla de funktioner du kan tänka dig, som lösenordsgenerering och säkert delning av lösenord.

Dashlane

Dashlane är en annan stjärna på lösenordsscenen. Den här appen är som en schweizisk armékniv - den har allt. Förutom lösenordshantering kan du lagra kreditkortsinfo, och den erbjuder till och med en VPN-tjänst.

1Password

1Password är precis vad det låter som – en app för alla dina lösenord. Den är väldigt användarvänlig och har massor av funktioner, vilket gör den till en favorit bland många användare.

Sticky Password

Sticky Password är som din personliga lösenordsassistent. Den fyller automatiskt i lösenord och kan till och med generera nya lösenord åt dig. Hur bra är inte det?

Keeper

Slutligen har vi Keeper. Den här appen är inte bara en lösenordshanterare, den är som ett digitalt kassaskåp för alla dina privata uppgifter. En verkligt stabil och säker plats för all din digitala information.

Varför vill man ha en lösenordshanterare?

Du vet hur du har massa olika appar och webbplatser som du använder, eller hur? Instagram, Snapchat, Fortnite, Gmail... listan fortsätter. Och alla dessa plattformar kräver att du kommer ihåg ett lösenord för att logga in.

Läs mer: 15 mest nedladdade apparna genom tiderna.

Men att komma ihåg alla dessa lösenord kan vara som att försöka hålla reda på alla dina favoritartister och alla deras låtar. Det är nästan omöjligt, speciellt om du vill vara säker och inte använda samma lösenord för allt.

Det är där lösenordshanterare kommer in. Tänk på dem som din personliga DJ för lösenord. Precis som en DJ vet vilken låt att spela och när, håller en lösenordshanterare reda på alla dina lösenord och vet exakt vilket som ska användas och när. Allt du behöver göra är att komma ihåg ett enda "huvudlösenord", och din lösenordshanterare tar hand om resten.

Så i stället för att försöka minnas alla dina lösenord, eller värre, skriva ner dem någonstans där någon kan hitta dem, kan du luta dig tillbaka och låta din lösenordshanterare göra jobbet. Det är som att ha en personlig DJ för dina lösenord!

Alla dessa appar för lösenordshanterare bidrar till att öka säkerheten för dina online-konton. Genom att använda en av dessa appar kan du säkerställa att dina lösenord är både säkra och lätta att hantera.