android till iphone

Hur man för över data från Android till iPhone

oktober 16, 2021 av Joel

Du har skaffat en iPhone men dina foton, videor och meddelandehistorik finns fortfarande på din gamla Samsung -telefon. Vi på Mobilen.nu går igenom steg för steg hur du ska göra.

Du har köpt en ny iPhone men alla dina saker finns fortfarande på din gamla Android -telefon. På samma sätt som Samsung och Google gjorde det enkelt att byta från en iPhone till en Google Pixel 5 eller Galaxy S21 Ultra, har Apple utformat ett enkelt sätt att flytta all din data till din nya iPhone.

Move to iOS är en Android -app från Apple som överför kontakter, meddelandehistorik, webbplatsbokmärken, e -postkonton, kalendrar, foton och videor. Move to iOS identifierar också alla Android -appar du hade på din gamla telefon och, om de är gratis i iOS App Store, laddas dem på din nya iPhone.

Kolla också in Hur man för över data från:
iPhone till Android
Android till Android
iPhone till iPhone

Steg-för-steg för över data från Android till iPhone

Steg 1

För det första steget du vill göra är att ladda upp båda telefonerna. När batterierna är fulladdade ansluter du din Android-telefon till Wi-Fi. Om du använder Chrome på din telefon och vill överföra dina bokmärken, se till att appen är uppdaterad innan överföringsprocessen påbörjas.

Steg 2

Slå sedan på din nya iPhone och följ stegen tills du kommer till skärmen Appar och data, välj Flytta data från Android. På din Android -telefon installerar du Move to iOS från Google Play Store och öppnar den. På din iPhone, tryck på Fortsätt på Flytta från Android -skärmen. En 6- eller 10-siffrig kod visas på iPhone-skärmen.

Steg 3

Gå tillbaka till din Android -telefon, tryck på Fortsätt på skärmen Flytta till iOS och läs villkoren. Tryck på Godkänn. På skärmen Hitta din kod trycker du på knappen Nästa i det övre högra hörnet. Skriv sedan in den 6- eller 10-siffriga koden från din iPhone när du uppmanas.

Steg 4

Välj sedan innehållet som du vill flytta till din iPhone från skärmen Överföringsdata på din Android -enhet och tryck på Nästa. Denna process kan ta ett tag, så jag rekommenderar att du startar den innan du går och lägger dig eller någon annan gång när du inte använder dina telefoner på ett tag. Tänk på att även om din Android -telefon indikerar att processen är klar, lämna båda telefonerna ensamma tills det är klart på din iPhone.

Steg 5

Följ stegen på skärmen för att slutföra uppstarten av din iPhone och och för att ladda ner gratisapparna som hittades i App Store. Slutligen, se till att allt innehåll överförs genom att bläddra i ditt fotogalleri och meddelandehistorik.

Slutligen borde vi nämna att all musik, böcker och PDF -filer som du hade på din Android telefon måste flyttas manuellt. Använd programmet Android File Transfer på Mac eller PC för att ladda ner dessa filer från din Android telefon. Du kan lägga till dem i iTunes och synkronisera med din iPhone eller ladda upp dem till iCloud Drive.

FAQ

Hur för jag över data till min från min gamla Android till min nya iPhone?

Det enklaste sättet är att använda appen Move to iOS, det är lätt att göra och tar bara några minuter.

Hur lång tid tar det att föra över data från min gamla Android till min nya iPhone?

Hur lång tid det tar att överföra datan kan variera beroende på faktorer som hur snabbt ditt nätverk är och mängden data som överförs.

Vad ska jag göra om appnen Move to iOS inte fungerar?

Om det inte fungerar med appen Move to iOS så finns det tredjepartsappar för Mac och datorer som borde fungera. Det finns flera appar du kan använda, ett alternativ är den populära appen AnyTrans. Alternativit om inte det heller fungerar finns det dessutom olika program så som MobileTrans - Phone Transfer.

One comment on “Hur man för över data från Android till iPhone”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *