article to ProMotion on iPhone Pro, tags: kommer att - m-cdn.phonearena.com

Alla nya iPhones får ProMotion-skärm, men inte förrän nästa år

mars 11, 2024 av David

 article to ProMotion on iPhone Pro, tags: kommer att - m-cdn.phonearena.com

Den utdragna och tråkiga väntan når äntligen sitt slut. I ett första drag någonsin kommer Apple att introducera ProMovement Always-on Display-teknik för alla modeller i sin iPhone-serie med den kommande iPhone 17-serien.

Som avslöjats av den senaste rapporten kommer iPhone 17 och iPhone 17 Plus, som förväntas släppas 2025, att vara utrustade med OLED-skärmar och LTPO-teknik, vilket signalerar debuten av ProMovement-skärmar på de vanliga iPhone-modellerna.

En rapport från The Elec säger att BOE, en kinesisk leverantör, förväntas leverera LTPO-paneler till Apples iPhone 17-modeller. Det är dock osäkert om de klarar produktionskapaciteten och upprätthåller Apples stränga kvalitetskontrollstandarder.

Om BOE inte kan uppfylla kraven kan Apple behöva vända sig till andra leverantörer som LG och Samsung för sina LTPO-paneler. För LPTS-baserade OLED-paneler kommer Apple att fortsätta arbeta med BOE för andra iPhone-modeller och den kommande iPhone SE4.

LTPO-tekniken introducerades ursprungligen i iPhone 13 Pro-modellerna för att stödja ProMovement-funktionen. Därefter aktiverades den reducerade uppdateringsfrekvensen för att integrera alltid-på-skärmar i iPhone 14 Pro-modellerna.

Är detta Apples nästa drag?

För närvarande använder iPhone 15 och iPhone 15 Plus paneler gjorda av lågtemperatur polykristallint kisel (LTPS).

De toppmoderna iPhone 15 Pro-modellerna har dock de mer avancerade lågtemperaturpanelerna med polykristallin oxid (LTPO). Dessa LTPO-paneler är ansvariga för att aktivera ProMovement, vilket gör att skärmen kan uppnå en imponerande 120Hz uppdateringsfrekvens för exceptionellt smidig rullning och animationer.

Dessutom gör ProMovement-tekniken det möjligt för en skärm att växla till en uppdateringsfrekvens så låg som 1Hz, vilket effektivt minskar energiförbrukningen.

Den här funktionen gör att Pro-modellerna har en Alltid-på-skärm som ger viktig information på ett ögonkast även när enheten är låst.

När det gäller den kommande iPhone 16-serien är det troligt att Apple kommer att fortsätta använda de mindre avancerade LPTS-panelerna för iPhone 16 och 16 Plus-modellerna. Detta beslut fattas återigen för att tydligt skilja mellan standardmodellerna och flaggskeppsmodellerna.

Lyckligtvis planerar Apple år 2025 att överge sitt exklusiva tillvägagångssätt. Den kommande iPhone 17-serien kommer att vara den första att visa upp den mer avancerade ProMovement-tekniken och alltid-på-skärmar på alla modeller.

Enligt analytikern Ross Young kommer de framtida iPhone 16 Pro-modellerna att ha ett högre bildförhållande på 19,6:9. Denna förändring kommer även att tillämpas på standardmodellerna av iPhone 17 nästa år.

Dessutom kommer skärmarna på iPhone 16 Pro och 16 Pro Max att bli större. iPhone 16 Pro kommer att se en ökning från 6,12 tum till 6,3 tum, medan iPhone 16 Pro Max potentiellt kan bli den största iPhone hittills med en 6,9-tums skärm.

## Varför du ska vänta på iPhone 17

1. Face ID Under-Display

Enligt källor förväntas iPhone 17 Pro vara pionjären för Face ID-teknik under panelen i iPhone-sortimentet. Den här tekniken kommer sannolikt bara att vara synlig genom en rund utskärning för den främre kameran, vilket gör den till den sista avancerade modellen från Apple som har den här funktionen.

2. Större standardprylar

Enligt rykten kommer hela iPhone 17-serien att ha ett högre bildförhållande på 19,6:9, vilket resulterar i något högre enheter istället för bredare.

3. Wi-Fi 7 Chip Designad av Apple

Detta skulle vara det första för "Pro"-modellerna, vilket gör det möjligt för dem att använda 2,4 GHz-, 5GHz- och 6GHz-banden samtidigt med en kompatibel router, vilket leder till förbättrade Wi-Fi-hastigheter, minskad latens och förbättrad anslutning.

4. 48 MP teleobjektiv

Apple kommer också att introducera ett förbättrat 48-megapixel teleobjektiv. 2025 "Pro Max" kommer att vara den första iPhone som har ett bakre kamerasystem helt uppbyggt av 48-megapixelobjektiv, vilket möjliggör ännu mer detaljerad fotografering.

5. 24 MP selfiekamera

iPhone 17-serien kommer också att ha en 24-megapixel framåtvänd kamera med en sex-elements lins, som rapporterats av MacRumors. Den ökade 24-megapixelupplösningen på iPhone 17 möjliggör foton av hög kvalitet även när de är beskurna eller zoomade in, och det högre antalet pixlar kommer att fånga finare detaljer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *