w 4 0, tags: att raderade på och - images.unsplash.com

5 sätt att hämta raderade textmeddelanden på Android och iPhone

februari 14, 2024 av David
 w 4 0, tags: att raderade på och - images.unsplash.com

w 4 0 - images.unsplash.com

Att förlora viktiga texter kan vara en frustrerande upplevelse, men det finns sätt att återställa raderade meddelanden på både Android- och iPhone-enheter. Dessa metoder erbjuder värdefulla lösningar och kan hjälpa till att mildra stressen i samband med potentiell förlust av viktiga meddelanden i framtiden.

Med det sagt, här är fem effektiva metoder som hjälper dig att återställa dina förlorade textkonversationer.

Metod 1: Använd den inbyggda papperskorgen

För Android-användare har vissa meddelandeappar som Samsung Messages och Google Messages en papperskorg eller "Recently Deleted"-mapp som lagrar raderade meddelanden under en viss period.

För att komma åt det, gå till appinställningarna, leta efter ett alternativ relaterat till raderade meddelanden och kontrollera om det finns någon återställningsbar text du behöver.

För iPhone-användare, öppna appen Meddelanden, tryck på "Nyligen raderade" längst ner på skärmen och se om de önskade texterna fortfarande finns där.

Tänk på att den här processen kan variera något för andra SMS-appar som har en papperskorg eller en raderad mappfunktion. Notera dessutom att meddelandeappar med en papperskorg vanligtvis automatiskt tar bort texter efter cirka 30 dagar.

När texterna har raderats från papperskorgen efter denna period kan de inte återställas.

Metod 2: Kontrollera dina Google Drive- eller iCloud-säkerhetskopior

Ett annat sätt att återställa raderade textmeddelanden är genom att kontrollera dina molnsäkerhetskopior.

För Android-användare med Google Drive-säkerhetskopiering, navigera till appen Inställningar > Konton och säkerhetskopiering > Säkerhetskopiering och återställning > och välj "Återställ data". Leta efter "Meddelanden" i listan över tillgängliga datatyper.

För iPhone-användare, gå till Inställningar > [ditt namn] > iCloud > Hantera lagring > Säkerhetskopieringar, hitta den senaste säkerhetskopian som innehåller de raderade meddelandena och starta en enhetsåterställning för att hämta dem.

För att få ut det mesta av denna metod, använd en sekundär telefon. Sedan, säkert fabriksåterställ en telefon som du inte aktivt använder och återställ säkerhetskopian där. Efter det, använd en app som SyncTechs SMS Backup & Restore för att säkerhetskopiera texterna på din sekundära telefon och överföra dem till din nuvarande telefon.

Metod 3: Använd appar från tredje part

Det finns flera tredjepartsappar tillgängliga på både Google Play Store och Apple App Store som är utformade speciellt för att återställa raderade texter.

Några populära inkluderar Disk Drill, Eassos Lab Data Recovery Wizard och Tenorshare UltData för Android. Samtidigt kan Dr.Fone Toolkit, iMyFone D-Back och MobiKin Doctor för iOS hjälpa iPhone-användare.

Dessa appar använder avancerade algoritmer för att skanna din enhets lagring och försöka återställa raderade meddelanden. Men deras framgång beror på flera faktorer som hur lång tid det tog sedan raderingen och hur allvarlig dataförlusten är.

Metod 4: Kontakta din tjänsteleverantör

Om ingen av ovanstående metoder fungerar, kanske du vill kontakta din trådlösa operatör eller mobiltjänstleverantör för att få hjälp med att återställa raderade textmeddelanden.

Vissa operatörer erbjuder tjänster som kan hämta raderade texter inom en viss tidsram, men detta kan bero på den enskilda operatörens policyer och möjligheter.

Metod 5: Konfigurera säkerhetskopior regelbundet

Det bästa sättet att förhindra att viktiga textmeddelanden går förlorade är att ställa in regelbundna säkerhetskopior.

För Android-användare, använd Google Drive eller annan molntjänst för att lagra dina meddelanden automatiskt.

För iPhone-användare, aktivera iCloud-säkerhetskopiering i Inställningar > [ditt namn] > iCloud > Säkerhetskopiering för att säkerställa att dina meddelanden sparas regelbundet.

Att hålla dina textmeddelanden säkerhetskopierade kommer att ge dig ett skyddsnät och hjälpa dig att undvika stressen med att återställa förlorade texter i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *